Is fíor-bhlas é iasc deataigh, go háirithe do lucht an bhia agus na gourmets. Le nóta spíosrach, milis agus súiteach, tá iasc deataigh oiriúnach mar mhias taobh agus tá an-mheas air go háirithe mar gheall ar a aroma. Ach conas a ullmhaíonn tú é seo tú féin? Go háirithe tá an gá ag iascairí nó cócairí amaitéaracha a iasc a chaitheamh tobac iad féin, mar is é seo an t-aon bhealach le táirge nádúrtha íon a chruthú gan breiseáin cheimiceacha agus tionsclaíocha. Anseo gheobhaidh tú amach conas a chaithfidh tú dul ar aghaidh agus tú ag caitheamh tobac éisc agus cé na trealamh atá fíor-riachtanach.
Trealamh riachtanach le haghaidh conas iasc a chaitheamh tobac
Más mian leat iasc a chaitheamh tobac, tá an uirlis cheart riachtanach. Sa BONI-SHOP agus i siopaí speisialaithe, tá an trealamh sonrach ar fáil, mar shampla oigheann nó min sáibh. Moltar leabhar oidis oiriúnach freisin, a bhfuil leideanna agus cleasanna úsáideacha ann, go háirithe do thosaitheoirí.
Tá na nithe seo a leanas fíor-riachtanach chun iasc a chaitheamh tobac:
- Oigheann caitheamh tobac
Tá an oigheann caitheamh tobac riachtanach chun iasc a chaitheamh tobac te. Is féidir é seo a théamh le hadhmad, leictreachas nó gás, i measc rudaí eile. Agus ag ceannach oigheann caitheamh tobac tá rogha agat idir samhlacha éagsúla: caibinéad caitheamh tobac, grill smoker, oigheann caitheamh tobac boird nó bairille caitheamh tobac. - Min sáibh caitheamh tobac
Tá an Min sáibh caitheamh tobac fíor-riachtanach freisin nuair a bhíonn tú ag caitheamh tobac éisc, mar go bhfuil sé freagrach as an blas deataigh. Ag brath ar roghanna aonair, féadfaidh sé a bheith comhdhéanta de chineálacha éagsúla adhmaid cosúil le feá, castán, fuinseog nó saileach agus measctha le caora aitil. Is féidir le rogha an mhin sáibh caitheamh tobac tionchar a imirt ar dhath agus blas an éisc. - Salann agus spíosraí
Sula dtosaíonn an próiseas caitheamh tobac iarbhír, tumtar an t-iasc i sáile. Má mheasctar luibheanna agus spíosraí leis seo, féadann sé nóta speisialta a thabhairt do do bhlastán freisin.
Iasc a chaitheamh tobac – i 3 chéim go dtí an bia blasta deataigh
Is próiseas é an caitheamh tobac ina ndéantar bia a chaomhnú le salann agus a bhlaistiú le cabhair ó dheatach. Leis ár dtreoir 3 chéim agus an trealamh is féidir leat tosú go luath ag baint sult as do bhlastán féin-ullmhaithe agus deataigh-spíosraithe go hiomlán.
1.Ullmhúchán agus tumadh
Sula dtosaíonn tú ag caitheamh tobac, caithfear an t-iasc a ghlanadh go cúramach, i.e. a shaoradh ó gills agus duáin, i measc rudaí eile. Chomh luath agus a bhíonn an bia atá le caitheamh tobac "réidh le cócaireacht", tosaímid á chur i dtuaslagán uisce salainn. Fanann an t-iasc san uisce salann ag teocht an tseomra ar feadh beagnach 12 uair an chloig san iomlán. Is é an cóimheas idir uisce agus iasc ná 1.5 go 1. Ar a seal, is é an cóimheas idir uisce agus salann boird 1 go 0.05-0.08. Ciallaíonn sé sin go dtagann 1.5 lítear uisce agus 80 go 110 gram de shalann boird ar 1 cileagram éisc.
2.Triomú
Tar éis é a thumadh i salann, ní mór an t-iasc a sruthlú go maith agus a chrochadh le triomú. Tá sé tábhachtach na hearraí deataigh a choinneáil ar shiúl ó aon fheithidí. Mar riail ordóige: Dá tirime an t-iasc, is amhlaidh is donn órga an toradh. Ar an láimh eile, fanann na hearraí deataigh tairisceana agus éadroma le ham triomú gearr.
3.Caitheamh tobac san oigheann caitheamh tobac
Tar éis a thriomú, dódh an oigheann caitheamh tobac agus scaip an min sáibh caitheamh tobac. Ní féidir leat do bhia atá le caitheamh tobac a chrochadh nó a leagan sa seomra (gráta nó ciseáin) ach amháin nuair a lasadh an tine. Déan cinnte nach ndéanann na héisc teagmháil lena chéile, leis na ballaí nó leis an urlár. Chun aon frídíní a d’fhéadfadh a bheith ann a mharú, moltar teocht shealadach de 100 °C. Ansin lig don oigheann caitheamh tobac fuarú go 60 °C. Coinnítear an teocht seo go dtí deireadh an phróisis caitheamh tobac. De ghnáth, bíonn an t-am caitheamh tobac idir uair an chloig amháin agus dhá uair an chloig. Braitheann an t-am cócaireachta cruinn ar an gcineál éisc agus ar mhéid an éisc.