Tá barbeque ceart ina eolaíocht ar leith in Éirinn, cosúil le tíortha eile. Tá go leor tuairimí ann maidir leis an modh ceart chun feoil, glasraí agus cáis a ullmhú ar an grill. Ach is féidir roinnt bunrialacha agus leideanna a achoimriú chun rith réidh a chinntiú agus chun iontas míthaitneamhach a sheachaint.
Féadfaidh sé a bheith simplí, ach níor chóir faillí a dhéanamh ar chúram an ghríl, agus tá ról ag an gcineál gríl a úsáidtear.
Tá glanadh gríl gualaigh beagán níos fairsinge ná gríl gáis.
Ar aon chaoi, má tá an t-úsáideoir ag iarraidh barbeque ceart a dhéanamh, níor cheart dó dearmad a dhéanamh ar an ullmhúchán agus an glanadh tar éis dó fuarú.
Cuireann saill dóite, gualaigh agus substaintí eile brú ar an ábhar agus d’fhéadfadh boladh míthaitneamhach a bheith mar thoradh air fiú, rud a bhíonn an-láidir an chéad uair eile a úsáidtear é.
Leid: Chomh maith le glantóirí oigheann agus gríl, is féidir leat úsáid a bhaint as greamaigh speisialta chun do ghríl a choinneáil i gcruth maith.
Barbeque Ceart - Cathain a Chuireann Tú an Fheoil Air?
Ag brath ar an gcineál gríl, teastaíonn am téimh áirithe ó na samhlacha, níl sé seo fíor i gcás gríleanna leictreacha. Ní mór gual agus brícíní a théamh go teocht áirithe sular féidir an fheoil a chur air. Mura n-úsáideann tú teirmiméadar speisialta don gualaigh, deir riail ordóige gur chóir go mbeifeá in ann do lámh oscailte a choinneáil thart ar 10 cm os cionn an ghríl ar feadh cúpla soicind. Má tá sé an-te, is féidir leat barbeque ceart a dhéanamh agus is féidir an fheoil a chur air gan leisce. Teastaíonn níos lú ama ó ispíní agus cuirtear iad sa lár ar dtús agus déantar iad a chasadh go rialta. Ar an imeall, is féidir leo teas a fháil sula mbaintear iad. Ach ná lig dóibh sruthán, nuair a bhíonn donn meánach cothrom orthu, tá sé in am iad a sheirbheáil.
Earrais barbeque coitianta seachas feoil:
- Glasraí, prátaí (i scragall alúmanaim nó mar shúile)
- Cáis grilled (oidis éagsúla)
- Tofu (m.sh. ispíní vegan)
- Seitan (m.sh. steaks vegan)
- Táirgí soighe (m.sh. shish kebab soighe vegetarian)
Fanann táirgí vegetarian cosúil le tofu beagán níos éadroime ó thaobh amhairc de, ach bíonn siad réidh tar éis an ama cócaireachta céanna le ispíní friochta rialta. Tógann steaks agus píosaí feola speisialta cosúil le muineál nó fiú stiallacha bolg muiceola beagán níos faide le hullmhú. Is minic a gheobhaidh tú torthaí níos fearr le gríl liathróide nó fiú gríl iarann teilgthe, agus is minic a bhíonn an dara ceann ar fáil freisin le haghaidh tine nó mar bairille gríl. I measc na leideanna grilling d’fheoil ardchaighdeáin tá úsáid adhmaid deataigh, a thugann nóta speisialta.
Tógann an fheoil an t-am cócaireachta is faide sa smóiceoir, tógann barbeque ceart níos faide uaireanta. Ceannaítear ullmhúchán réidh le ham. Caithfidh tú thart ar 4 uair an chloig a phleanáil agus mar sin pleanáil amach romhainn. Nuair a bhíonn gual barbeque nó gualaigh ag lasadh cheana féin, téann an fheoil ar an grill agus ansin caithfidh tú fanacht.
Tabhair aire: Ná húsáid biotáille agus bain úsáid as adhaint gríl rialta déanta as adhmad nó céir. Ar chuala tú riamh faoi adhmad adhainte k-lumet atá neamhdhíobhálach don chomhshaol? Faigh tuilleadh eolais ag Boni-Shop.ie agus faigh inspioráid le haghaidh do chéad oideas barbeque eile!